CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 14 Disember 2010

Demam...Demam....sgt x larat.....dah seminggu aku demam....ari nie baru dpt pg keje....itu pun masih berada dlm keadaan yg x sehat lg....selsema masih teruk....tp mlm td dpt arr tido selepas aku mntk kat doc ubat selsema yg boleh bg aku tido....demam pun x de la seteruk sebelum nie...
ape pun aku sgt tidak larat.....hukhukhuk....
No Idea.... Nak REHAT......

Selasa, 30 November 2010

Pening...pening.....memikirkan butik mane yg terima tempahan jahit baju pengantin....aku nie bukan la familiar sgt ngan shah alam n disekitar2nye.... hadoii..... nie dah nak msk bln 12...heee... esok dah 1 ari bln 12 dah...kad aku pun lom tempah lg...Mr.Shahaidy pun sibuk...cam x de mase nak teman aku cr tmpt tu smue... huh..... duit lg nak kene pikir...nape la nak kawin pun susah....itu pun org ingat aku nak wat tahap grand giler....hahaha...aku nak wat biase2 jerk....yg biaser2 nie pun aku dah tahap nak pecah kepala otak nak pikir.....
ade sape2 leh tolong aku...rekemen mane2 butik yg boleh aku tempah baju... dah blank dah nie.......

Selasa, 9 November 2010

Hari nie tetibe aku sedang memikirkan something new yg perlu aku lakukan dlm hidup aku... aku dah semakin bosan dgn rutin kerja aku nie.... haiisshhh.... tp klu nak di ikutkan mcm x de mase jerk aku nak cr something new tu...hahaha.....but i will......mesti jgk buat sebelum otak aku semakin membeku dan terus tepu....
Aku saje jerk ltk pic Golf kat new post aku nie...hahaha...bukan la aku nak cube2 utk mula menjadi golfer...klu yer pun mungkin bukan skarang....tgk sudahhhh.....tp aku tetibe dpt 1 idea utk aku mulakan ape yg aku sedang aku pikirkan...nmpk nye My Dear n my frenz kene tolong aku nie....hehehe.....cume skarang aku perlu mengkaji semula dunia cyber nie...mungkin agak susah coze aku x de komputer sendiri...klu blh on9 pun just kat opis jerk...urrmmm....x salah kan klu kite try...paling tdk ade gak sesuatu yg aku blajar...
"I wish i have my own notebook 1day.....heee..."

Selasa, 19 Oktober 2010

Setelah sebulan aku x melahirkan luahan rasa aku dlm nie.... tetibe pg nie aku terase aku nak kembali utk meluahkan isi hati aku... cerita tentang aku dgn kehidupan aku....

kehidupan aku masih lg di shah alam... tempat yg baru bg aku dulu tp kini x lg.... coze dah hampir 10 bln aku berada kat sini.... mcm2 masalah yg aku hadapi... tp utk sekian lame nye br ari nie aku terase aku perlu kan ketenangan dr tugas2 harian aku yg makin aku rase membosan aku.... dr ketegangan kat umah sewa...ermmm...soal kerja harian aku kat opis nie.....aku dah makin muak dgn keadaan dan melayan karenah2 student kat sini... aku bukan nak menyalahkan diorang... tp ade sesetgh dr mereka yg merasekan diri terlalu hebat dgn sijil...diploma..ijazah...huh.... dgn kate lain....DAH MASUK U....huh.....diorang x sedar yg ujian kat luar nie lg hebat dan tmpt yg diorang berada skarang blom dpt menjamin ape2 utk mase dpn yg mudah...
klu dulu aku nak cepat2 blk umah.... tp skarang aku pun x phm dgn budak umah aku... makin tegang... sedangkan hidup aku kat rumah tu x ganggu sape2.... aku x pernah marah klu diorang nak gune barang aku...yg sememang nye aku beli utk kemudahan aku dan x de masalah bg aku utk aku kongsi kemudahan tu... tp yer la kan... hati manusia lain...pemikiran lain2...mungkin aku senyap pd diorang aku x bg... tp kenape x tnye... sedangkan diorang ade peluang utk tanye aku... a perlu sampai memsabotaj aku... aku malas nak panjang2 cerita... aku x ganggu hidup org lain... mungkin betul kate die... salah faham... agak nye klu aku pun mcm diorang... bising... selesaikan masalah dgn cara yg aku rase kebudak2kan... perang besar kot... heee....
Nampak nye aku mcm kene selesaikan sendiri smue nie... masalah aku bukan org lain kan... kesabaran yg buat aku terus senyum.....

Selasa, 24 Ogos 2010

aaiiissshhhhh....Kebosanan telah melanda diri aku.... not in good mood...haaa terus blh speaking...hahaha....lmbt nyer mase nak sampai waktu utk balik kerja...rase cam dah lame sgt aku kat opis nie...dah abis segala benda dlm komputer nie aku bace...tgk....dah mcm2 dah aku membebel kat student nie...abis kurang pose aku....adooiiii la....nape la mereka2 itu sgt menguji kesabaran aku sebagai seorang manusia yg sedang dilanda Mood Boring nie....huhhhh.....


Di saat aku sedang melayan kebosanan aku...oopsss dah time utk kejut die bgn laaa....aku terus call no yg memang popular dalam phone aku nie...hahaha....VVIP....tetibe yg jwb...anda salah nombor...haaa... aku try lg...but still same...uuiikksss....aper nie... line prob ker...atau hp die hilang org lain jumper ker...cuber call lg...same....tetap same....cume kali die ckp "awk nie kan dah cakap salah nombor....call...call...lg wat ape...hahahaha"...aku sgt cam suara tu.....adooossss terkena aku ngan Mr.VVIP aku....patut la aku cam kompius2 jerk....sememang nye die telah berjaya membuat kan arie aku bertambah blurr....hahaha.....

so....what next.....ermmm layankan jerk la mood nie sampai kol 5...rase cam nak ambik cuti jerk....hahaha....niat2 yg tidak betul nie.....harap2 aku dapat bersabar untuk next scene...
( Menu ape nak Berbuka arie nie yerk..... next...next...next...... no idea.... )

Isnin, 23 Ogos 2010

Yeaaaa..... Komik terlatest yg aku layan..... karya dari Xanseviera.... aper yg aku nak ckp kat sini..... kartun yg sgt CUTE....heeee...... citer die ala2 mcm citer harry potter la... Watak utama dalam citer nie adalah watak budak pompuan yg sgt comel dan die jerk satu2nye watak budak pompuan dlm nie.... kire jd HEROIN la.... hehehe..... Ruby nie kire tuan puteri bg Dunia Magik yg disembunyikan oleh ayahnye ke Dunia Manusia.... tp sampai 1 mase die telah dipanggil pulang ke Dunia Magik tanpa Die mengetahui status Die yg sebenarnye kat Dunia Magik tu....haaa mase tu la smua nyer terbongkar.... Penjaga Ruby adalah Rico dan Zack... mcm2 la jd lepas diorang nie jumpe..... walaupun diorang nie nmpk comel actually diorang nie dah tua....hehehe....ala biaser la kan citer2 magik khayalan nie kan....and the last part......hahaha....bace sendiri la..... Aper pun Tahniah kepada Xanseviera dg hasil yg BEST nie...... ;)

Tak pernah aku jauh darimu...
Meninggalkan cinta kita...
Tak pernah aku meluka hatimu...
Perasaan dan jiwamu...
Segalanya telah ku serah...

Hanya engkau terindah...

Hanya kerna kau yang cukup indah...
Untuk dimiliki dan untuk dicintai...
Ku tahu kau mahu ada di hati...
Untuk didampingi untuk disayangi...

Tiada yang lain selain dirimu...
Kekal tinggi di hatiku...
Tiada pengganti yang mampu ku cari...
Yang secantik diri kamu...
Cinta ini untuk dirimu...
Rasa ini untukmu....

Hanya kerna kau yang cukup indah...
Untuk dimiliki dan untuk dicintai....



Ahad, 22 Ogos 2010


Akhirnye bertemu kembali tarikh kelahiran aku di dunia ini.... 6 OGOS.... cume di tahun yg baru....2010...di tempat baru...dan sesuatu kejutan yg baru buat aku dr Mr.Shahaidy.... Thankz syg... ;)

Di pagi yg x pagi lg la....kire cam tgh hari....Dia telah dtg ke opis aku secara tibe2...mula2 aku ingat Dia lupa..... coze x de wish dr Dia pun.... bukan org pertama....org ke 2 pun x....ke 3 pun x de....huk..huk..huk...sgt sedih.....tp x sangka ade sesuatu ISTIMEWA utk aku....heee..... wat aku senyum sampai arie nie bila diimbas kembali saat itu.....
Sejambak BUNGA ROS MERAH dr Mr.Shahaidy yg dihantar sendiri....waaaaa...... sgt terharu.... walaupun itu adalah satu2 nye hadiah besday aku tahun nie.... sudah cukup buat aku mengucapkan syukur kerana DIA telah menghadirkan insan yg menyayangi diri ini (Mr.Shahaidy)....Mama ngan Abah aku yg sentiasa sayang aku...adik2 aku yg sentiasa ingat pada aku....( walaupun aku adalah kakak yg garang....heeee )
Semoga Dipermudah apa yg terbaik...... aminnn....

Rabu, 19 Mei 2010

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Jumaat, 7 Mei 2010

Novel latest yg aku bace.... semestinya dr penulis Bahruddin Bekri.... yg aku akan cube dapatkan... setelah aku bace novel pertamanye... "Dunia ini sederhana kecil" so aku terus rase nak tahu cerita seterusnye dr penulis nie....

cerita mengenai kehidupan yang x pernah bosan dengan kerenah manusia... itu yg pasti....
kat sini aku citer la skit pasal novel nie...
Watak utama dalam novel kali nie adalah Rusdan...seorang lepasan graduan yg still mencari kerja tetap selepas tamat pengajian... pelbagai kisah berlaku sepanjang pencarian rusdan... bermula dr pulang ke kampung halaman... seterusnye kehidupannye bersama sepupu2 di kedai pisang...penipuan dalam kehidupan.... sehingga lah peristiwa yg membawa perkenalan dgn seorang wanita bernama Fatima yg sering membawa pergaduhan...
Dan akhirnya terbongkar lah rahsia di seberang jalan.....
hehehe..... klu nak tahu lebih lanjut kene bacer sendiri novel nie..... ;)

Slot Heart...


Selamat Pg..... arie nie bermula dgn pg yg agak tenang.... sunyi tanpa pencemaran bunyi.... heee.... tp hati aku ade sedikit kerunsingan... aku sendiri x pasti kenape perasaan ini hadir.... mungkin terlalu bnyk perkara yg ade dlm kepala aku nie sampai aku sendiri dah jd keliru utk memikirkan penyelesaiaan yg terbaik...keliru sama ada ia nye btul atau pun salah... kdg2 aku rase aku perlukan someone utk aku luahkan aper yg aku rase... tp aku percaya x kan ade sape yg blh bg aku jwpn yg dpt tenang kan aku... soal hati susah utk kite faham dan selami... kdg2 hati kite rase tenang... ade mase dgn tiba2 akan jd x tentu arah... hati boleh buat seseorang itu berubah... kenape...? itu yg aku runsingkan agak nye... perubahan yg aku x mampu hadapi.... perubahan yg membuat aku rase kehilangan.... aku x mampu hadapi nye lagi..... ye... memang aku sayang dia... dan itu yg buat aku takut.... aku takut dia berubah... aku takut dia jauh dari aku... tanpa sedar sebenarnye ada tangisan dlm hati aku.... walaupun untuk ketika ini dia sentiasa ada dgn aku... dan memang aku sentiasa berharap dia sentiasa ada utk aku... hati nye tetap kekal untuk aku....

Amin........

Isnin, 22 Februari 2010

setelah sekian lama aku x berkesempatan bukak blog aku nie..baru arie nie aku terasa mcm nak tulis something dlm blog nie tentang kehidupan baru aku... Cepat btul maser berlalu... n nowa dah 2 bln lbh aku barada di shah alam... kehidupan aku pun dah bnyk berubah... cume aku masih dalam proses membiasakan diri aku...yer la dah 2 tahun aku tnggl kan dunia hidup sorang kan... now br nak mula blk... raser mcm takut pun ader... tp aku bersyukur sebab ade insan yg sentiasa ada utk aku.... yg kini dah menjadi tunang aku... terima kasih abg... walaupun perkenalan yg singkat die dpt terima aku... n soalan nie la yg org selalu tnye.... :)

Cuma sejak akhir2 nie... berlaku mcm konflik... aku jd sedih sgt... kenape aku sentiasa melakukan kesilapan yg same... yg abg x suka... aku pg keje mcm biasa... berlakon mcm x der aper yg berlaku pd aku.. tp hati aku.... menangis dan terus menangis.... mempersalahkan diri sendiri... memang slh aku... abg.... sy mntk maaf... :(
Semoga aku diberi ketabahan oleh Nya.....

;;