CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 15 Februari 2011

Menghitung detik dan waktu yg bakal tiba... di mana aku akan bertukar status... dr cik ke puan... :) cam mimpi jerk rase nye... heee.... cepat btul masa berlalu.... terlalu bnyk kenangan manis yg tercipta sepanjang aku masih bernafas di muka bumi DIA nie... alhamdulillah...
Bila tgk gambar2 terbaru kwn2 aku... dah ramai yg dah bersama yg tersayang... dan ade yg dah ada baby2 yg sgt cute.... :) cam x caye jer.... mcm br smalam kite smue nakal2 kat sekolah.... lama btul x jumpe... bila di kira2 14 thn aku meninggalkan sekolah rendah...9 thn berlalu meninggalkan sekolah menengah.... Klu dulu mase sekolah sgt2 x sabar nak abis sekolah... yer la kan... zaman kemalasan nak wat keje sekolah... nak study... ambik exam lg... pening2.... heee.... tp skarang bila dah berkerjaya... dan x perlu lg nak lalui detik2 keseksaan mase dulu.. terasa rindu sgt... baru terase cam nak wat kerja sekolah lg... rase nak masuk kelas lg... nak dgr cikgu mengajar kat dpn... so sweet...... :) aku tau masa x boleh nak di putarkan kebelakang... masa akan terus berjalan ke dpn... lg..dan lg..dan lg.... sehingga DIA yg berkuasa menghentikan masa.... 
skarang aku perlu bersedia untuk hidup aku yg bakal aku lalui... lg 11 hari aku akan bergelar Isteri kepada Mr.Shahaidy...insyaallah dgn IzinNya... Aku harap dan aku berdoa segalanye akan berjalan dgn baik...aminnn....


Ya Allah... Engkau Permudahkanlah Apa Yang Terbaik Buat Kami.... Berkatilah Hidup Kami... Berilah Kami Petunjuk Ke Jalan Yg DiRedhai Mu....

Selasa, 1 Februari 2011

argghhh..... permulaan hari yg sgt x bp baik arie nie..... pg2 dah berpeluh menghidupkan my pingu.... hukhukhuk... sedih aku.... so agak terlewat aku sampai opis..... nasib baik student smue dah cuti sem... raya cina.. so jln x de la sesak seperti hari2 biasa.... jln sgt tenang walaupun hakikatnye aku dah LAMBAT.... haiiihhhh... pingu merajuk ker....
Dalam aku sibuk2 pasal motor..pasal keje.... tersedar aku yg arie nie dah 1.2.2011..hah.... dah msk bulan 2....nmpk nye aku semakin dgn hari bersejarah aku...menuju ke gerbang perkahwinan..wah...ayat aku sgt indah...heee.... actually persiapan masih di teruskan...kad sedang dlm proses edaran... borang2 permohonan nikah bg kedua2 pihak telah selesai... baju kawin...? hah..... harap2 ada news yg baik utk aku... sgt risau... aper citer la baju2 aku tu.... nanti smue dah ok bj plak prob... x mo...!!!! nmpk nye aku kene pg follow with my tailor.... nmpk nye cuti raya cina nie adalah kesempatan utk aku selesaikan ape yg patut.... harap2 segalanye berjalan lancar...coze hanya tnggl 25 hari lg..... mcm x percaye.... ;p

Ya Allah.... Permudahkan segala urusanku....aminnn........

Selamat Pagi Isnin..... waaaa sgt ngantuk arie nie.... my last weekend x dpt nak cuti2...tido2....hehehe coze kene hadir kursus kahwin di UIA Gombak....itu pun selepas adik aku yg inform...ye la kan... nak ambik kat luar kene bayar RM80 seorang.... nie just byr RM45 shj seorang....memang murah....hehehe.....rase klu wat kat mane2 IPTA pun harga same jerk kot....n sememang nye yg dtg kebnykkan student....haiihhhh itu jerk yg aku x bp nak thn...
hari pertama register...kat jadual tulis 7.45pg tp cam biase la kan janji melayu.... aku pun sampai dah kol 8.00pg n still x bp nak ramai lg la...so x de la nak bersesak2....disebabkan awal lg n pencermah pun lom sampai lg...Mr.Shahaidy a.k.a my tunang...ajak pg brkfst dulu ( actually ade sediakan mkn pg tp lmbt sgt...kol 10.30...kebulur kitorang...hehehe) hurmmm Mr.Shahaidy dah menunjukkan tanda2 mau DEMAM... cian btul... Alhamdulillah kitorang dpt menghabis kan sesi hari pertama kursus.... sgt letih walaupun cume duduk dan dengar n sememangnye setiap sesi ceramah pd hari tu sgt BEST.... x ngantuk atau dilanda sidrom2 Garfield...hehehe...tp Mr.Shahaidy dah makin demam...itu yg sgt merisaukan n sgt x best....
Hari kedua... Register buka kol 8.00..hehehe agak lewat skit dr hari sebelum tu...tp ari nie kitorang terus msk dewan...Mr.Shahaidy pun dah bertambah OK... so OK la bg aku... :) permulaan yg sgt baik utk hari kedua.... sesi ceramah pun sgt Best walaupun ade la kan 1 sesi yg telah membuatkan ramai yg memulakan aktiviti berzikir....ishh...ish....nasib baik la 1 sesi jerk yg mcm tu.....rase sgt menyesakkan....
Akhirnye.... lebih skit kol 5.00ptg aku n Mr.Shahaidy telah berjaya menamatkan hari berkursus kami n dah grade...hahaha ingatkan terus nak pg ambik borang permohonan kahwin tp pejabai agama mane la bukak kan hari Ahad...waaa....... :)
Sememangnye sgt BEST..... Semoga aku dan Mr.Shahaidy dpt yg terbaik lps nie.... lps nie step yg seterusnye.... urusan pengisian Borang.... Mr.Sahahaidy... Jom kite pg ambik borang..... :)

;;