CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Rabu, 31 Oktober 2012

Ari nie ujan....mcm dlm hati aku jgk...hujan lebat...cume kat luar hujan terus boleh melimpah...tp dlm hati aku x mampu utk diluahkan...entah la...aku sedar aku cume manusia biase yg sering lakukan kesilapan berulang kali...setiap kali itulah aku yakin dgn perkataan MAAF...aku cube sabarkan diri aku...aku cube tenangkan hati aku...tp luka tetap terus terhiris...knp ye...kite sebagai manusia sering ego dgn kelebihan yg kite ade...kdg2 kite lupe utk memaafkan kesilapan org lain pada diri kite...kite rase penat utk memaafkan org lain sbb melakukan kesilapan yg same berulang kali...tanpa kite sedar bahawa DIA yg lebih berhak utk menghukum hambanya...kite x pernah terfikir yg kite sering melakukan kesilapan yg sama pd DIA...tp DIA x pernah jemu...x pernah penat utk mendengar setiap rintihan kite memohon keampunan...sedangkan DIA MAHA BERKUASA...
kite cume manusia yg kerdil...x akan mampu melakukan apa2 tanpa IZIN DARINYA....betapa hebatnya kasih sayang DIA pada hamba2 NYA...
muhasabah diri...kembali pada DIA...DIA sentiasa ada saat bila kite perlukan....DIA sentiasa ada saat kite lupakan...DIA x pernah putus kan pintu TAUBAT utk kite...DIA TUHAN YANG MAHA AGUNG....

Jumaat, 21 September 2012

Salam Jumaat.....tetibe plak ari nie cam nak update dlm blog setelah sekian lame...bz la konon...hahaha... actually cume nak citer aku telah bertukar opis selepas hampir 3 thn di opis lame.... bln 9 nie kire bulan baru bg aku di tempat baru...rakan opis baru...n bos baru...cume keje je still same coze masih dlm jwtn yg same...heee.....(agak2 bile aku plak dpt jd boss ye.....hahahaha).Ari nie dah kire genap la 2 minggu aku keje kat sini....ok..dulu aku rase x-opis aku tu dah sejuk tahap beku..rupenye kat sini lg tahap pembekuan yg melampau...sampai aku rase cam nak pakai baju sejuk2 ala2 oversea yg berbulu2 tu....pastu siap pakai glove....waaaa...cume x de salji je lg...hehehe... berangan je lbh.... adeeehhh....
ape pun RINDU sgt kat En.Hubby n Baby Ameer..... ( padahal pg keje je pun... kol 8 sampai 5......)

Jumaat, 4 Mei 2012

Slot Hati....

morning.... dah lame kan aku x update blog nie... semenjak menjadi seorang isteri dan ibu... jadual harian aku cukup membzkan diri aku...tp aku seronok...smue kesibukkan tu buat aku makin sayang en.hubby n baby aku...diorang segalanye dlm memberi aku semangat....cume kdg2 setiap hari x kan selalu ade matahari kan...pasti akan ade hujan...yg ade kalanye disertai dgn guruh dan kilat...aku tetap bersyukur...setiap ujian yg DIA beri pd ku...itu membuatkan aku sedar dari lamunan aku yg melalaikan aku...walaupun hati ini rase sakit...sedih...terlalu bnyk utk aku pendam...namun DIA x pernah lupakan aku...sesungguhnya terlalu bnyk kebahagian yg DIA telah berikan pd ku berbanding dgn rase sedih yg wujud hanya skali skala....semoga DIA memberi aku rase sabar dlm terus berdiri menghadapi ujian hati ini....biarlah rahsia hati ini menjadi rahsia antara aku dan DIA...TUHAN YG MAHA MENGETAHUI.....

Jumaat, 27 Januari 2012

Post kali nie sambungan post Pilih Kasih 3... heee.... klu dlm post sebelum nie asyik dok citer pasal program PK3... kali nie aku nak update skit info pasal barisan2 artis dlm PK3 nie....

Pilih Kasih 3

Klu ade yg dah follow PK3 nie mesti dah kenal kan.... mesti dah ade pilihan artis masing2.... nak akaun tweeter diorang...? hehehe.... 

Jalius Jaibin - @JaliusPK3
Nizen Ayob- @nizenPK3
Yizee Ariff - @yizee Arif PK3
Heri Aszmo - @HERIASZMOPK3
Airil Reffa - @Airil PK3
Fareth Agang - @FARETHAGANGPK3
Hakim Yazid - @Hakim Yazid_PK3
Ai Iqmal - @Ai_IqmalPK3
Hiera Hassan- @HieraHassan_PK3
Marina Jose - @MarinaJose_PK3
Sura Sojangi - @SuraSojangi_PK3
Miza Azura - @Miza_PK3
Naqia Nasution - @naqiaPK3
Reen Rahim - @ReenPK3
Theera Alias - @TheeraPK3
Aada Zara - @AadaZara_Pk3 

So mcm mane...? ape lg.... dah boleh start VOTE.....!!! heee.....

Khamis, 26 Januari 2012

Program Realiti Pilih Kasih kembali lagi.... diam tak diam dah masuk ke musim ke 3.... nampaknye untuk musim yg baru nie penerbitnya, Rosyam Nor telah melakukan pembaharuan bagi memantapkan lg persembahan dan pengisiannya... Jika sebelum ini, program realiti Pilih Kasih, penerbitnya, Rosyam Nor sahaja yang menjadi juri dan membuat keputusan tetapi bagi musim ketiga kali ini ia berbeza kerana dia bakal ditemani oleh dua pelakon popular iaitu Erra Fazira dan Umie Aida..... bukan setakat itu saje... ade penambahan program lg... "Zoom Pilih Kasih"... heee.... saksikan lah Pilih Kasih 3 bermula :
Tarikh: 25 Januari hingga 12 April (24 episod)
Hari: Rabu- Khamis
Masa: 9.00 malam-10.00 malam (1 jam)
Channel : Tv2 (RTM)
  
Kat sini aku upload skit beberapa pic majlis "Press Conference" yg berlangsung di Vactoria Ballroom,Holiday Villa Subang....Credit to SHBN Group....





SELAMAT MENONTON....... ;)

Rabu, 25 Januari 2012

Sedikit perubahan dlm blog aku.... selain aku citer2 pasal diri sendiri akan ade gak citer2 lain lps nie.... sebagai permulaan aku mulakan dgn yg ini.... heee... Filem Keluaran KRU STUDIO yg akan mula ditayangkan pada bulan MAC 2012... Jom kite tgk skit klip2 pasal filem nie.... :)

Exclusive Clip


Official Trailer


Assalamualaikum..... setelah sekian lama blog nie x di aktifkan dgn aktiviti update2 kisah hidup aku yg mcm2 hal nie...hehehe...ape pun di thn 2012 nie bnyk perubahan yg berlaku dlm kehidupan aku..... Kini aku telah bergelar seorang isteri dan mama..... skali 2 status aku dpt...hehehe.... alhamdulillah.... inilah yg dikatakan ketentuan oleh Yang Maha Esa... setiap yg berlaku ada hikmah... setiap ujian ada ganjarannya.... mungkin kite x nampak terus maka disitulah perlunya KESABARAN...... :)
Ok...aku cite skit pasal my new life....  my last post bulan 2 tahun lps....waaahhhh memang nmpk sgt..... lame gile aku perapkan blog aku nie....heee....alhamdulillah bln 2 thn nie dah genap sethn usia perkahwinan ku bersama Mr.Hubby Shahaidy.... n kitorang telah dikurniakan seorang putera yg menambahkan lg kebahagian dlm keluarga nie..... Ameer Syarafuddin selamat dilahirkan pada 19.12.2011....tepat jam 11.56 mlm....aiikkk ameer nye besday 4 min jerk... ciaaannnn ameer.... heee.... skarang nie ameer dah sebln pun... cepat jerk mase berlalu... yg penting aku masih dlm PANTANG....hehehe... mama skarang.... :) x lame lg berebut plak ngan ameer kecik nak main notebook nie....anak zaman IT.... heee....
Ini lah serba sedikit permulaan blog aku untuk thn nie.... yg penting kite HAPPY..... ;)

Semoga Engkau memberi kami petunjuk dalam membina keluarga yg diRedhaiMu dunia dan akhirat.....

;;