CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 29 Disember 2015

Slot Baru...

Assalamualaikum......

Waaaahhhhhh... giler lamerr aku peram blog nie.... bertahun.... skill utk keluarkan idea pun samakin sepi dlm kepala nie..... nak buat mcm mane... kehidupan semakin lama semakin memerlukan pemikiran pantas dlm membuat kptsn.... x sempat aku nak buat sesi luahan tumpahan idea kan sini.... hahahaha.... ya la kan.... dulu mase aku mula2 bukak blog nie aku hanya perlu fikir soal kehidupan aku sendiri.... lps tu mesti la ade peningkatan kan... dah jd berdua.... kehadiran En.Hubby yg mewarnai lagi hidup aku... dah skarang dah semakin berkembang.... dgn kehadiran 2 org putera hati mama.... Alhamdulillah.... semakin penuh warna warni lbh dari warna pelangi.... :)
Setiap hari memang aku ade terlintas dlm kepala otak aku nie nak buat siri lawatan post2 aku dlm blog nie....nak updated ape yg patut...cume kesempatan tu agak terhad.... heee.......

Hari ni alhamdulillah cuaca agak baik waktu ni.... dr dlm opis aku ni aku blh nmpk langit yg biru bersama kehadiran awan putih yg menmbah seri...tetibe rase cam bestnye klu dok tepi pantai....hahahaha....blh la...ala2 je tepi opis aku nie...cume yg lbh skit aku blh tgk Running Man gelak2 mcm nak guling2 sambil ktik ktok taip post nie...heee...keje...??? ermmm buat mase ni mase utk berehat sbb PC aku je yg adooo....hahahaha....

Sekejap je masa nie berlalu.... makin hari makin cpt je aku rase.... diam x diam umur aku pun dah masuk 30 an dah pun...hahahaha...cam x caye.... rase cam br lps abis SPM je.... lg 2 hari dah nak msk 2016.... YES cabaran akan makin hebat lps nie.... tipu la klu kate hidup nie sentiasa bahagia musim bunga sepanjang thn kannn.... kitaran perjalanan hidup kite nie same mcm kitaran musim kat dunia nie...ada musim panas...musim bunga...musim sejuk...musim luruh...dan dlm kitaran ini jgk lah kita blajar memperbaiki diri kite...muhasabah diri kite...mengukuhkan lg kekuatan diri kite utk lalui kehidupan di dunia dan mengejar kehidupan di akhirat nanti....Setiap ujian yg DIA beri pasti ada hikmah...pasti ada kebahagiaan...DIA sayang pada semua makhluk ciptaanNYA...Cuma kt sebagai makhluk ciptaanNYA yg sering terlupa akan kasih sayang NYA.....

Ya Allah.... Engkau pimpinlah hati ini ke jln yg di RedhaiMu.... sentiasa di atas landasan agama Mu.... Menjadi Hamba Mu yg Bersyukur......

Semoga Kebahagiaan milik kita smua.....

0 Comments:

Post a Comment